Ansökan

Ansökan till Örebro Missionsskola/Örebro Teologiska Högskola görs via det webbformulär som du hittar längst ner på sidan. Ansökningstiden går ut 15 april. I mån av plats tar vi även emot sen ansökan.

För våra utbildningar krävs grundläggande behörighet för högskolestudier, för de teologiska programmen även Områdesbehörighet 1. Övriga förkunskapskrav framgår av respektive kursplan. Den som inte uppfyller antagningsvillkoren för högskolestudier kan efter individuell prövning antas på reell kompetens (blankett).

Vid ansökan till Församlingsledarakademin krävs även en rekommendation, se nedan. Ladda ner mall för rekommendationen.

Läs instruktionerna nedan noga innan du börjar med din ansökan!

Börja med att scanna in de dokument du vill åberopa i din ansökan, för att kunna ladda upp dem via webbformuläret. Betyg ska vara vidimerade.

I webbformuläret finns det tre olika sidor som du behöver fylla i:

1. Välj program och/eller fristående kurser

Observera att du inte kan antas till fler än 45 hp per termin.

Program 1: välj vilket program du söker till i första hand.
Program 2: välj ev. vilket program du söker till i andra hand.
Program 3: välj ev. vilket program du söker till i tredje hand.

Fristående kurser: välj en eller flera kurser. Fristående kurser är avsedda för dig som inte har för avsikt att studera på ett program. För frågor om möjligheten att läsa fristående kurser som del i ett program, kontakta studievägledare.

2. Ladda upp dokument

OBLIGATORISKT! Bild: ladda upp ett foto på dig själv, max 2 MB stort
OBLIGATORISKT! Gymnasiebetyg: ladda upp ditt vidimerade gymnasiebetyg

Högskolestudier: ladda upp ev. vidimerat intyg ifrån tidigare högskolestudier. Fler intyg kan laddas upp under rubriken Övrig bilaga längre ned i formuläret.

Endast för ansökningar till Församlingsledarakademin:
CV: Fyll i denna mall och ladda upp den.
Personligt brev: Fyll i denna mall och ladda upp den.

Personbevis krävs inte för ansökan till utbildningar vid ÖMS/ÖTH.

Intyg om dyslexi eller annan funktionsnedsättning: Ladda upp ev. intyg
Övrig bilaga 1-4: här kan du ev. ladda upp något mer som du anser vara relevant för den utbildning du söker till
Endast för sökande till utbildningar som kräver rekommendation:
Om du söker till Församlingsledarakademin, kryssa i rutan för rekommendation och skriv in namnet på den person som sänt in rekommendationen.

3. Personuppgifter

Här fyller du i dina personuppgifter. Fyll i alla fält.
OBS! Se till så att du skriver rätt epost-adress eftersom bekräftelsen på att ansökan kommit in skickas till den adress du anger här.

Övriga upplysningar: Om du söker till distansprogrammet, ange här vilken eller vilka kurser du vill gå första terminen:

KM102D Kyrkohistoria Kursplan och/eller BV101D Gamla testamentet Kursplan

Titta igenom så att alla uppgifter stämmer innan du skickar iväg din ansökan.

Observera att när du skickar iväg din ansökan godkänner du att de uppgifter och dokument du angett lagras i Örebro Missionsskolas datoriserade studentregister.

Om du har flera bilagor kan det ta en stund att ladda upp dem när du skickat iväg din ansökan. Klicka inte flera gånger på knappen Registrera ansökan.

Behåll gärna instruktionen framför dig när du fyller i ansökan!

Klicka här för att komma till ansökningsformuläret

Vill du ändra eller komplettera ansökan i efterhand, kontakta Fredrik Lindé, 019-30 77 61, fredrik.linde@efk.se.

Problem? Kontakta missionsskolan@efk.se.