Nyheter från Orebromissionsskola.se http://www.orebromissionsskola.se Nyheter från Orebromissionsskola.se sv-se © 2011 Örebromissionsskola missionsskolan@efk.se missionsskolan@efk.se Thu, 10 Feb 2011 14:50:00 +0100 Thu, 10 Feb 2011 14:50:00 +0100 http://www.rssboard.org/rss-specification 1 Nyheter från Orebromissionsskola.se http://orebromissionsskola.unity.se/rss/logo.gif http://orebromissionsskola.unity.se Senaste nyheterna från orebromissionsskola.se <![CDATA[Nytt nummer av NOD!]]> Mon, 15 Dec 2014 15:50:00 +0100

Det senaste numret av tidskriften NOD, dubbelnumret 3-4 2014 som når våra prenumeranter omkring 19/12, har titeln En äkta människa - vad är det? Hur kan vi förstå relationen mellan det vi idag vet om hjärnan och den "själ" som tycktes göra det rimligt att tala om människan som en evighetsvarelse? Den frågan ställs i detta NOD-nummer, i skärningspunkten mellan modern neurovetenskap och den människosyn som präglat Västerlandet sedan ett par tusen år, med djupa rötter i den judisk-kristna traditionen. Ledare och innehållsförteckning

]]>
<![CDATA["NOD JUL" - ge NOD som julgåva!]]> Mon, 15 Dec 2014 16:07:00 +0100

Här kommer ett tips på sista minuten-julklapp till den som redan har allt: Ge bort en årsprenumeration på tidskriften NOD, nu med julrabatt! Du kan också skriva ut ett vackert presentkort att lägga under granen.

Julpris på årsprenumeration: 4 nummer 250:- (ordinarie pris 265:-). Studentpris 180:- (ordinarie pris 195:-). Dessutom får du ett valfritt temanummer av NOD gratis. En översikt över tidigare nummer och artiklar hittar du här.

För att ge bort en gåvoprenumeration, skicka ett mail till missionsskolan@efk.se. Ange "mottagare" (namn och adress på den som skall ha tidningen), "betalare" (namn och adress på den som skall betala prenumerationen) samt om det gäller fullpris eller studentpris. Skriv ut presentkortet i PDF-format, fyll i ditt namn och ge bort!

Tidskriften NOD:
- ger dig fördjupande artiklar och kommentarer kring vår tids stora frågor och kristen tro
- citeras i både kyrka, dagspress och radio
"En av Sveriges bästa - och minst kända - kulturtidskrifter heter NOD", Björn Wiman, kulturchef på Dagens nyheter
- är en julgåva med innehåll

Tidskriften NOD utges av Forum för Tro, Kultur och Samhälle vid Örebro Missionsskola.

]]>
<![CDATA[Boktips: Sjukdom och helande]]> Thu, 18 Sep 2014 14:20:00 +0200

Boken Sjukdom och helande - att tro på Guds ingripande utan att förneka lidandet har nyligen kommit ut på Libris förlag. Lärare m fl på Örebro Teologiska Högskola har reflekterat över ämnet och bidragit med texter utifrån olika synvinklar. Dessa texter är samlade under rubrikerna "Perspektiv från Bibeln", "Kyrkans tro och praktiker" och "Tro, hälsa och livsmening". Boken finns att köpa i bokhandeln eller direkt från Libris.

Text från Libris.se:

Den kristna tron talar om en Gud som vill det goda, tröstar, botar och lindrar. Hur stämmer det överens med en verklighet där människor blir sjuka, skadar sig och lider, och där böner inte alltid leder till förändring?

En grupp lärare vid Örebro Teologiska Högskola utforskar ämnet sjukdom och helande under tre rubriker: "Perspektiv från Bibeln", "Kyrkans tro och praktiker" och "Tro, hälsa och livsmening".

Frågan om helhet och hälsa, lidanden och svårigheter, Guds närvaro och bönesvar berör människor i alla sammanhang. Greger Andersson och hans kolleger riktar sig till den som vill ha hjälp att förstå sitt eget eller andras lidande och längtar efter det ingripande som många kristna förkunnare talar om, till den som vill veta mer om vad Bibeln och kristen tro egentligen säger, till alla som har saknat en balanserad, ärlig och uppmuntrande bok om sjukdom och helande Ä och till präster, pastorer och teologistudenter.

Ur innehållet: Den Jesus som botar och befriar * Hälsa som livsprojekt * Helande som något mer än "helande" * Guds helighet och människans ofullkomlighet * Helande och den moderna sjukvården

Texter av: Greger Andersson (red), Lennart Boström, Mikael Tellbe, Hanna Wärlegård, Ludvig Svensson, Roland Spluth, Eleonore Gustafsson, Mikael hallenius, Göran Janzon, Lars Johansson, Göran Sahlberg och Pekka Mellergård

]]>
<![CDATA[Platser kvar på vårens distanskurser]]> Mon, 01 Dec 2014 15:51:00 +0100

Det finns fortfarande enstaka platser kvar på de distanskurser som ges vårterminen 2015.

Det gäller kurserna Systematisk teologi, Missionsvetenskap samt Media, marknad och moral på grundnivå och Religionspsykologi på påbyggnadsnivå (förkunskapskrav minst 45 hp teologi). Samtliga kurser har tre träffar i Örebro under vårterminen. Mer information om kurserna hittar du här.

]]>