Nyheter från Orebromissionsskola.se http://www.orebromissionsskola.se Nyheter från Orebromissionsskola.se sv-se © 2011 Örebromissionsskola missionsskolan@efk.se missionsskolan@efk.se Thu, 10 Feb 2011 14:50:00 +0100 Thu, 10 Feb 2011 14:50:00 +0100 http://www.rssboard.org/rss-specification 1 Nyheter från Orebromissionsskola.se http://orebromissionsskola.unity.se/rss/logo.gif http://orebromissionsskola.unity.se Senaste nyheterna från orebromissionsskola.se <![CDATA[Välkommen på Bibelfestival!]]> Wed, 31 Aug 2016 16:04:00 +0200

Bibeln är världens mest lästa bok! Ingen annan bok har uppmuntrat, tröstat, påverkat och provocerat så mycket och så många som Bibeln. Den har förvandlat liv, förändrat samhällen och inspirerat kulturer i århundraden. Även om många försökt stoppa dess inflytande och spridning, fortsätter Bibeln att göra avtryck runt om i världen.

Frågan är vilken roll den har för oss idag. Varje generation bibelläsare konfronteras med frågor som rör Bibelns relevans, tillförlitlighet och auktoritet. För de första kristna var Skriften "till nytta när man undervisar, vederlägger, vägleder och fostrar till ett rättfärdigt liv" (2 Timotheosbrevet 3:16). Vilken betydelse har Bibeln för dagens och morgondagens läsare?

Helgen 21-22 oktober 2016 bjuder vi in till Bibelfestival i Örebro med storsamlingar, seminarier, teotalks, mässa och musik. Bibeln har inte spelat ut sin roll. Den är fortfarande världens viktigaste bok. Låt oss tillsammans fira det!

Program och anmälan finns på http://www.bibelfestivalen.se.

]]>
<![CDATA[#Predika2016]]> Wed, 31 Aug 2016 15:37:00 +0200

OBS! Pga sjukdom ersätts Niklas Piensoho av Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen och direktor för CredoAkademin.

För fjärde året i rad bjuder vi in till en inspirerande förkunnardag, i år den 7 oktober 2016 kl 10.00-16.00 med Elaine Storkey och Niklas Piensoho som talare.

Elaine är en välkänd kristen profil i Storbritannien utifrån sin förkunnelse och föreläsningar. Hon är efterfrågad av BBC och media när de vill ha någon som uttalar sig om kyrka och samhälle. Hon ar skrivit nio böcker. Hennes senaste kom 2016 och handlar om våld i nära relationer. Tidigare har hon också skrivit för tidningen Dagen. Hon har arbetat vid Oxfords Universitet och efterträdde John Stott som Executive Director vid London Institute for Contemporary Christianity (LICC).

Niklas Piensoho är föreståndare för Filadefiaförsamlingen i Stockholm sedan 2006. Han är också kaplan i Sveriges Riksdag. Med sin förkunnelse och sina böcker har han hittat vägar att förmedla evangelium till vår tid med både värme och tydlighet. Niklas senaste bok är en andaktsbok för hela året som heter 365 dagar med Jesus.

Konferensen genomförs via videolänk på Örebro Missionsskola och Akademi för Ledarskap och Teologis studiecenter (Umeå, Stockholm, Göteborg, Jönköping, Malmö).

Pris 300 kronor (inkl. lunch)
OBS! begränsat antal platser.

Anmälan görs på webben: https://dinkurs.se/predika2016.
Webbanmälan bekräftas då du betalar in avgiften på 300 kr till Hyllie Park Folkhögskola, bg 5206-7345. Märk betalningen FD7OKT samt namn på deltagaren. Anmälan är bindande, men platsen får överlåtas till annan person vid förhinder.

Sista anmälningsdag 30 september.

Arrangörer: Akademi för ledarskap och teologi, Örebro teologiska högskola, Svenska Alliansmissionen, Pingst FFS, Evangeliska Frikyrkan.

]]>
<![CDATA[TEO - del av ett större samtal]]> Fri, 18 Mar 2016 11:04:00 +0100

Missa inte TEO - föreläsningar från Örebro Missionsskola. En resurs för egen fördjupning, som underlag till bönegrupper eller andra samtal och sammanhang. Nu har vi kompletterat föreläsningarna från Öppet hus-dagen i februari med inspelningar från årets Sommarakademi! Se och lyssna här.

]]>